صفر تا صد تحصیل در کشور ترکیه
یکی از مزیت های اصلی برای ایرانیان در کشور ترکیه، عدم نیاز به ویزا، نزدیکی راه، امکان دریافت بورسیه تحصیلی و هزینه های پایین زندگی نسبت به سایر کشور های دیگر می باشد. دانشجویان خارجی در کشور ترکیه می توانند در رشته های متنوع در تمامی مقاطع تحصیلی پذیرش گرفته و از اجازه کار ضمن تحصیل خود نیز برخوردار باشند.
کشور ترکیه مقصد بسیار مناسبی برای ادامه تحصیل بوده و مدارک دانشگاه های این کشور در تمام کشور های جهان معتبر و قابل ارائه برای مقاطع بالاتر در سایر کشور های دنیا می باشد. در ادامه راهنمای کاملی را از روند تحصیل در این کشور در اختیار شما دوستان قرار خواهیم داد.
فرصتی استثنایی برای کنکوری ها
شرکت در کنکور سراسری یکی از بزرگ ترین دغدغه های اصلی متقاضیان ورود به دانشگاه می باشد. اگر بارها در این آزمون شرکت کرده اید و به نتایج دلخواه خود نرسیده اید و یا اگر هم اکنون نگران قبولی خود در رشته هایی همچون پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی و … هستید ما برای شما یک پیشنهاد ویژه داریم. بدون هیچگونه شرایط سنی و موانع بزرگ برخلاف کنکور سراسری، می توانید برای پذیرش در دانشگاه های برتر ترکیه اقدام کرده و رشته ی تحصیلی مورد نظر خود تحصیل کنید.
سیستم آموزشی در کشور ترکیه
موسسات آموزش عالی ترکیه شامل موارد زیر می باشند:
- دانشگاه ها
- دانشکده ها
- موسسات
- مدارس آموزش عالی
- هنرستان ها
- مرکز علمی و کاربردی
- دانشگاه ها و کالج های افسری و پلیسی
- مراکز تحقیقاتی و پژوهشی
تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزشی عالی 4 ساله و موسسات علمی کاربردی 2 ساله می باشد. در نیمه ماه سپتامبر مصادف با شهریور ماه، کلاس های دانشگاه شروع شده و تا ماه ژوئن ادامه می یابد. زبان آموزشی در اغلب دانشگاه های ترکیه، ترکی بوده و برخی از دانشگاه های برتر نیز با زبان انگلیسی، فرانسوی و یا آلمانی تدریس می شوند.
بر طبق قوانین رسمی کشور ترکیه، تحصیل در دوره دبستان برای تمامی شهروندان کشور رایگان بوده و زبان آموزشی نیز، زبان ترکی می باشد. دوره 12 ساله تحصیلی در کشور ترکیه به سه دوره 4 ساله تقسیم بندی می شود.
پس از پایان دوره دبیرسان، دانش آموزان باید در آزمون ها رسمی شرکت کرده و با توجه به امتیاز بدست آورده و علاقه مندی های خود در یکی از دانشگاه ها و یا مراکز آموزش عالی ادامه ی تحصیل دهند.
مدت زمان گذراندن مقطع کارشناسی 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال، رشته پزشکی 6 سال و رشته هایی همچون دندانپزشکی و دامپزشکی 5 سال طول می کشد.
هزینه تحصیل و زندگی در کشور ترکیه
همانطور که گفتیم کشور ترکیه نسبت به سایر کشور های جهان از هزینه های پایین تری برخوردار بوده و تحصیل در این کشور را برای متقاضیان راحت تر نموده است. خوابگاه های موجود در ترکیه دارای هزینه های مناسبی بوده تا هزینه های ماهانه زندگی دانشجویان به حداقل خود برسد. تحصیل در رشته هایی همچون پزشکی و دندانپزشکی با وجود کیفیت مناسب از سایر دانشگاه های خارجی ارزان تر می باشد. از جمله خدمات دانشگاه های ترکی می توان به استفاده رایگان از مشاوره روانشناسی، بیمه تحصیلی، باز کردن حساب بانکی، دریافت و تهیه آسان منابع آموزشی و کتاب های درسی و … اشاره کرد.
انواع دانشگاه ها در کشور ترکیه
دانشگاه های ترکیه به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شود. همانطور که مشخص است شرکت در دانشگاه های خصوصی هزینه بر بوده و برای تحصیل در این نوع از دانشگاه ها باید به صورت سالیانه شهریه دانشگاه را پرداخت کرد. در مقابل تحصیل در دانشگاه های دولتی به غیر از هزینه ثبت نام اولیه تقریبا رایگان است و شهریه ی آن بسیار مبلغ پایینی می باشد.
جهت ورود به دانشگاه های ترکیه می توان از طریق دو آزمون SAT و یا آزمون YOS اقدام کرد. در زیر به صورت خلاصه با هر کدام از این آزمون ها آشنا خواهیم شد.
آزمون SAT جهت ورود به دانشگاه های برتر در سراسر جهان
آزمون SAT یکی از آزمون های معتبر در سراسر جهان می باشد که جهت ورود دانشجویان در مقطع کارشناسی برگزار می شود. این آزمون استاندارد شامل مباحث ریاضی، نگارش و درک مطلب بوده و مدت زمان آن 3 ساعت 50 دقیقه می باشد. هر کدام از دو بخش این آزمون 800 امتیاز داشته و نمره ی داوطلبان از امتیاز 1600 محاسبه می شود.آزمون اس ای تی در هر سال در ماه های اکتبر، دسامبر، ژانویه، مارس، می و ژوئن برگزار می شود.با ارائه امتیاز و نمره مناسب کسب کرده خود از این آزمون نه تنها امکان پذیرش در دانشگاه های ترکیه ای بلکه امکان ورود به دانشگاه های برتر کشور هایی چون کانادا، انگلیس، استرالیا، نروژ و … نیز وجود دارد.جهت شرکت در آزمون SAT می توانید در کالج توران ثبت نام کرده و به صورت تضمینی در برترین دانشگاه های دولتی ترکیه پذیرش بگیرید. جهت آشنایی با دوره آمادگی آزمون SAT در موسسه توران با کارشناسان ما تماس بگیرید.
آزمون YOS جهت ورود به دانشگاه های کشور ترکیه
در کشور ترکیه هر ساله آزمون یوس جهت پذیرش دانشجویان بین المللی در دانشگاه های دولتی و برخی از دانشگاه های خصوصی برگزار می شود. این آزمون به زبان ترکی بوده و 100 امتیاز دارد. با شرکت در آزمون تومر ترکی می توان در این آزمون به راحتی شرکت کرده و تنها با پرداخت مبالغ ناچیزی وارد دانشگاه های ترکیه ای شد.
البته ناگفته نماند به دلیل افزایش داوطلبان در آزمون YOS و غیر استاندارد بودن آن، اغلب دانشجویان در این آزمون دچار سردرگرمی شده و در نتیجه به رشته و دانشگاه مد نظر خود نخواهند رسید.
آزمون تومر TOMER
آزمون تومر از معروف ترین و مهم ترین آزمون های ورود به دانشگاه های ترکیه ای بوده و سطح دانش زبان ترکی دانشجویان در آن سنجیده می شود. از آن جایی که زبان آموزشی اغلب دانشگاه های ترکیه، ترکی می باشد موفقیت در این آزمون بسیار حائز اهمیت است. این آزمون از شش بخش listening، structure، reading، spoken interaction، spoken production و writing تشکیل شده است.
دریافت بورس تحصیلی از دانشگاه های ترکیه
دانشجویان خارجی و بین المللی واجد شرایط می توانند از امکانات گسترده بورسیه تحصیلی در دانشگاه های ترکیه بهره مند شوند. جهت آشنایی با شرایط دریافت بورسیه و اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان توران تماس بگیرید.
از مزایای بورسیه شدن در این دانشگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کمک هزینه تحصیلی به صورت ماهیانه ( مقطع کارشناسی 700 لیر، کارشناسی ارشد 950 لیر، دکترا 1400 لیر و دوره های پژوهشی 3000 لیر )
- استفاده رایگان از خوابگاه های دانشگاه های دولتی
- ارائه بیمه درمانی به دانشجویان
- گذراندن دوره یک ساله زبان ترکی
- کمک هزینه سفر ورودی به ترکیه جهت ثبت نام و برگشت از ترکیه پس از فارق التحصیلی